Pol blogt: Verslaggeving Huis en Tuin Expo

Beste Tuinhier collega’s,

De eerste driedaagse Tuinhier-stand werd zonet afgesloten, 23 – 24 – 25 november.

Dit zijn de eerste bevindingen: Tuinhier valt letterlijk en figuurlijk op in grote open stand met klare warme belichting;  waarbij directe aanspreking, info en interactie centraal staan.

Heel veel belangstellenden komen de stand binnen op uitnodiging van ons glaasje Tuinhier-appelsap of zelf geblende volkstuin bloemen-thee.

De prijsvraag ‘raden naar negen appel-en perensoorten’ trekt honderden deelnemers die allen hun adresgegevens invullen en spoedig zullen vernemen of ze een mooi tuinboek gewonnen hebben.

Kermis-eendjes vissen met lolly als beloning trekt veel kinderen aan,  wij schreven ondertussen hun ouders in als nieuw lid.

Opvallend veel jonge gezinnen sluiten aan ( zaterdag en zondag ) ;  een mooie chapeau voor de sterke inzet doorheen de drie dagen aan alle TH-medewerkers. 

De nieuwe leden kregen een mooi gevulde geschenktas die in de smaak viel en natuurlijk ook de voorlopige lidkaart/betaalbewijs . Ze zullen binnenkort via het nationaal secretariaat hun definitieve lidkaart  ontvangen en ons Tuinhier Magazine (11 keer per jaar) en de informatie bekomen van de plaatselijke afdeling waarvoor ze kozen.

Ook volgende weekend kan je onze mooie stand nog bezoeken :

29/11/19: nocturne: 14- 22u

30/11/19: 14 -19u

 01/12/19: 14 -18u

ADRES: EXPO ROESELARE, DIKSMUIDSESTEENWEG 400, 8800 ROESELARE

Op vertoon van de lidkaart is er GRATIS TOEGANG voor tuinhier leden  BEHALVE OP ZONDAG

Breng gerust uw tuinvrienden mee en laat ze mee inspireren!

Kijk gerust es bij de albums om wat sfeerfoto's van de expo te zien.

 

Tot zover deze eerste lezing vanuit Roeselare.

Met hartelijke Tuinhiergroet,

Pol Vandenbulcke en Tuinhier Expo ploeg

Wallemeers bloemen infusie

Wisten jullie al dat theesommelier Evy op Volkstuin Wallemeers afgelopen zomer bloemen gekweekt heeft en er dan een eigen Wallemeers Bloemen infusie blend mee gemaakt heeft? Wil je deze es proeven, breng ons dan zeker een bezoekje  op de Expo Hallen te Roeselare tijdens de Huis en Tuin beurs. Ze heeft zonet deze blend nog speciaal voor de Expo gemaakt en zal deze overheerlijke infusie met plezier op de beurs voor jullie uitschenken. San-thee!

Wallemeers bloemen infusie blend made by Evy

Ook de voorbereidingen en opstelling vd Tuinhier stand voor de Huis en Tuin Beurs (in de Expo Hallen te Roeselare) zijn volop bezig. Kom gerust es langs op stand D10 en doe mee aan onze leuke wedstrijd of laat uw kindjes een eendje vissen in onze vijvertjes.

Interessante tip die vogels kan redden.

🐦🐦🐦🐦🐦🐦🐦🐦🐦🐦🐦 🐦🐦🐦🐦🐦 

Het begint weer kouder te worden en willen graag iedereen wederom attent maken om liever geen vetbollen in netjes aan te bieden aan vogels.

Vogels kunnen hierin blijven hangen met hun pootjes met de dood als gevolg. Graag uit het netje halen aub. Alternatief kan een simpele klopper zijn 😉

Delen zal schelen... Hoe meer mensen het weten hoe beter !🙏

Happy Halloween

POMPOEN OOGSTEN

Tijd om de laatste pompoenen te oogsten. Als de steeltjes ingedroogd zijn en barsten vertonen zijn ze oogstklaar en geschikt om te bewaren. Leg ze op een droge plaats om na te rijpen of maak er een Jack O' Lantern of een pompoen manneke van voor Halloween. Bewaar de zaden zodat je deze volgend jaar weer kunt gebruiken. De pitten kan je ook roosteren en op eten, ze zijn uiterst voedzaam.

Happy Halloween iedereen.👻🎃

Tips voor planten bij nachtvorst

Vanaf nu is er in sommige delen van het land kans op nachtvorst.❄️

👉Tere kuipplanten moeten, voordat het echt gaat vriezen, naar binnen op een plek waar het tussen de 5 en 10 graden Celsius is.

👉Bladverliezende planten kunnen naar een donkere ruimte, blad houdende planten zet je op een wat lichtere plaats.

👉Vorstgevoelige vaste planten en heesters kun je voor alle zekerheid vanaf nu het beste een ‘winterjas’ geven. Pak ze in met bijvoorbeeld fleecedoek.

Ook zijn er speciale plantenhoezen verkrijgbaar die voor een goede winterbescherming zorgen. Zo zullen de planten op deze manier lekker ingepakt, zeker de winter overleven.

Mt tuinierende groeten,

Webmaster Evy

 

Afgelopen activiteit : Insecten allerhande, sommige voorkomen, andere helpen!

Vlotte spreker Frans Tack nam ons op 8 oktober mee in zijn boeiende voordracht op avontuur in de tuin en gaf ons tal van bruikbare tips om kwade insecten te bestrijden met goede soorten.

Dit is zeker goed nu we toch het gebruik van pesticiden willen vermijden.

Webmaster Evy

QR code

Groot nieuws! Vanaf nu heeft Tuinhier Roeselare ook een Qr-code. 

Test hem nu en laat een bericht achter op onze facebookpagina Tuinhier Roeselare Nieuw. 

Website in een nieuw jasje - geblogt door Evy

Zoals de meesten van jullie wel gemerkt hebben, was het wat stilletjes op onze website.

Maar daar komt nu verandering en vernieuwing in, met de lancering van onze nieuwe website.

We willen meer onze leden betrekken en aansporen om deze website te gaan gebruiken en te laten schitteren. Naast de maandelijkse updates, zullen nieuwe activiteiten, leuke foto albums, tuinweetjes en ook onze eigen leden in de kijker geplaatst worden. We zullen in de komende tijd de website steeds meer aanvullen met (nieuwe) foto’s en teksten. So keep tuned for more! 

Heb jij mooie foto’s van bijgewoonde activiteiten of van je eigen volksmoestuintje, of heb je een leuk idee of tips voor de website? Laat het ons dan weten via het contactformulier of stuur een mailtje naar webmaster.tuinhier.roeselare@gmail.com

Tot gauw.

Uw nieuwe webmaster Evy